• SKF sluit in stijl af met winst op DOS (W)

  1 aug 2019
 • SKF heeft het seizoen in stijl afgesloten. Twee weken terug werden kampioenschap en promotie al veiliggesteld, deze zaterdag werd met 17-24 gewonnen bij DOS (W), de uiteindelijke nummer 2.
  Nadat de openingsfase voor SKF was, met een 0-2 voorsprong, was het daarna DOS (W) dat erg scherp was en een voorsprong pakte, waarbij ook veel “frommelgoals” rondom de korf. Bij 10-6 was de voorsprong het grootst, maar SKF wist nog voor rust de achterstand te verkleinen tot 2 punten, 14-12.

  In de tweede helft bleek DOS (W) een stuk minder scherp of, vanuit SKF-perspectief, schakelde SKF verdedigend een fors tandje bij. Waar SKF aanvallend net zo sterk was als in de eerste helft, 12 goals, was de DOS-productie in de tweede helft beduidend lager, slechts drie doelpunten. En dus toch een ruime overwinning voor de kampioen. Met aan het eind nog wat speeltijd voor junioren Machteld Stolk en Alain ter Horst. Voor die laatste, volgend jaar deel uitmakend van de seniorenselectie, betekende dat het debuut in SKF 1.

  Met deze zege hield SKF de 100% score van de tweede competitiehelft in stand en werd het kampioenschap uiteindelijk behaald met maar liefst 5 punten voorsprong op de naaste concurrent.

  Scores SKF: Sytse de Jong 7, Daniël van Munster 5, Bram Grijzenhout 5, Björn Hubers 2, Ilse van Ekris 2, Sarah v.d. Meer, Carly Matser, Tessa v.d. Bos.