• SKF start met G-korfbal!

  12 jun 2022
 • Al vaker is de vraag bij SKF opgekomen of we ook niet G-korfbal zouden moeten aanbieden. G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. Het KNKV heeft op haar website mooi beschreven wat G-korfbal precies is, wat het vraagt en wat het kan bieden (klik hier voor meer informatie). Zoals je kunt lezen past G-korfbal heel mooi binnen onze vereniging en onze doelstellingen, maar G-korfbal vraagt ook een goede aanpak.
   
  Aan deze goede aanpak is afgelopen maanden enorm hard gewerkt door Marloes van Mil, Marlous Strelitski en Petra Postma. Er is veel informatie verzameld en er zijn veel gesprekken gevoerd met deskundigen. Alles is uiteindelijk bij elkaar gebracht in een plan van aanpak waarin niets aan het toeval wordt overgelaten. Met dit plan van aanpak op tafel zijn we als bestuur vorige week in gesprek gegaan met Marloes, Marlous en Petra. Stap voor stap zijn we door het plan gegaan om uiteindelijk te eindigen met een volmondig 'JA!' op de vraag of we als SKF willen gaan starten met G-korfbal. We gaan het dus echt doen!
   
  Het doel is om met de start van het nieuwe seizoen ook te starten met G-korfbal. Komende weken en maanden gaat er dus hard gewerkt worden om dit te realiseren. Mocht je benieuwd zijn hoe we dit doen, interesse hebben in G-korfbal of willen helpen op welke manier dan ook, schroom niet om contact met ons te zoeken. Dit kan door op het veld één van ons even aan te schieten of door een mail te sturen naar gkorfbal@skfkorfbal.nl.