• SKF ten onder tegen Die Haghe

  19 sep 2022
 • Na de ruime winst vorige week in de seizoensouverture tegen Antilopen/Lancyr Deelen, trof SKF deze zaterdag Die Haghe. In Den Haag moest SKF de zege helaas laten aan de thuisploeg, 22-14. 

  Voor beide teams was een belangrijke wedstrijd en dus waren beide ploegen dan ook erg gedreven om deze pot te pakken. SKF begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Die Haghe gaf veel druk en de wind maakte het speelveld klein. Met de eerste goals kwam SKF echter beter in de wedstrijd. Door veel gewonnen rebounds en het maken van de juiste keuzes, kwam SKF op een 1-4 voorsprong. Die Haghe maakte echter al gauw gelijk waarna over en weer werd gescoord. Die Haghe bleek in het vervolg toch scherper, wat leidde tot een 11-8 ruststand.  

  De tweede helft bleef het gat van 3 lang in stand. SKF creëerde veel kansen, maar scoorde te weinig. Die Haghe speelde de tweede helft slim uit, door veel doorloopballen te creëren die regelmatig tot strafworpen leidden. Er ontstond een gat van 5, 17-12. Dit leek het breekpunt in de wedstrijd te zijn. Die Haghe was feller, draaide lange aanvallen en bleef doorgaan. En in tegenstelling tot eerder verloor SKF veel rebounds en koos niet voor de beste kansen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 22-14. 

  Komende zaterdag speelt SKF om 15:30 thuis tegen het nog puntloze Pernix. SKF zal er, na een week hard trainen en met de leerpunten van afgelopen zaterdag in de achterzak, op gebrand zijn te winnen. 

  In de Reserve Hoofdklasse won SKF 2 met miniem verschil van Wageningen 2, 16-17. In de junioren Overgangsklasse won SKF A1 in Koog a/d Zaan ruim van KZ/Thermo4U A2, 7-20. In de Hoofdklasse bij de B-jeugd verloor SKF B1 met 15-8 van TOP/IAA fresh B1. Na in de eerste helft te zijn afgebluft door agressief en goed verdedigen en rebounden van de thuisploeg, rechtte de ploeg de rug en hield in de tweede helft gelijke tred. Er is nog veel werk te doen voor SKF B1 om echt met de topploegen in de poule mee te kunnen.