• SKF verliest streekderby van Dalto

17 sep 2019
  • SKF verloor zaterdag de streekderby tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. In Driebergen werd het 22-11 voor de thuisploeg.

Al in de eerste helft liep SKF tegen een forse achterstand aan. Hoewel SKF beter voor de dag kwam dan een week eerder tegen DSC, bleken de Driebergenaren, niet onverwacht, een maatje te groot. Bij rust was het 11-5.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Dalto/Klaverblad Verzekeringen imponeerde niet, maar bleek veel te sterk. Uiteindelijk stodn een alleszeggende 22-11 op het scorebord.

Trainer Lion van Klooster op Korfbal.nl: “We wisten dat het een zwaar programma zou worden tegen DSC en Dalto. Sporting Delta en Swift zijn eigenlijk de enige ploegen waar we punten tegen kunnen pakken, zo eerlijk moeten we zijn. Tegen DSC startten we redelijk, maar in de tweede helft vielen we uit elkaar. Dat wilden we tegen Dalto voorkomen. We hebben duidelijke afspraken gemaakt en geleerd van de wedstrijd tegen DSC. Daar zijn we redelijk in geslaagd. Zaterdag bleven we goed bij elkaar en lieten elkaar niet vallen. Iedereen was goed coachbaar en bleef positief. De wedstrijd biedt aanknopingspunten.”

Komende zaterdag speelt SKF dus een cruciale wedstrijd. In Veenendaal is Swift dan de tegenstander.

Scores SKF: Yorn van Kleij 6, Sytse de Jong 3, Carly Matser, Ilse van Ekris.