• SKF wint verrassend en terecht van Dalto

12 okt 2020
  • Na het teleurstellende resultaat van een week eerder weet SKF, in een vermakelijke wedstrijd zonder publiek, twee punten te pakken tegen koploper Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Na een spannende pot van SKF 2, die tot op het laatste moment beide kanten op kon (11-11), was de beurt aan SKF 1. In een wedstrijd met onstuimig weer opende Dalto de score. Na ruim een kwartier spelen stond er een 4-4 score op het bord. Een voorsprong van meer dan één doelpunt was er nog niet geweest, tot SKF met een afstandsschot en twee strafworpen het eerste gaatje creëerde, 7-5. Net voor rust scoorde Dalto hun 8e en was de ruststand 8-8.

Ook na rust was de eerste goal voor Dalto, 8-9. Dit zou de laatste achterstand voor SKF zijn. Harde regen zorgde voor een gladde bal en beide ploegen schoten van afstand weinig raak. SKF ging hier beter mee om en zocht de kansen dicht bij de korf. Na een aantal fraaie doorloopballen stond het met nog tien minuten op de klok 16-11. Dalto probeerde met een aantal wissels nog wat te forceren maar ook de invallers konden het verschil niet maken. Dalto scoorde weliswaar nog een paar keer maar de arbiters vonden 17-15 een mooie eindstand.

SKF wint van Dalto en doet goede zaken. SKF is van de onderste vier de enige die punten weet te pakken. SKF deelt de 5e plek met Mid-Fryslân/Jansma Burdaard en staat nu boven SCO/Motip Dupli en Heerenveen.

Volgende week speelt SKF uit tegen SCO/Motip Dupli, belangrijk dat SKF ook hier een goed resultaat kan behalen (hoewel dat nu onzeker lijkt vanwege de eerste uitgelekte nieuwe Coronamaatregelen).