• Start van het seizoen met de jeugd selectietrainers

  19 sep 2022
 • Tijdens de startdag zijn we met de jeugd selectietrainers samen gekomen om het seizoen te bespreken. We begonnen de dag met het ondertekenen van de contracten voor de trainers van de A1, A2, B1, C1 en D1.

  Na het voorstellen van de juniorenselectie zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de rol van Ron de Graaf. Hij gaat de trainers van de selectieteams ondersteunen. Een mooie toevoeging voor de jeugd selectietrainers om zo (nog) meer te kunnen leren.

  We hebben het gehad over het samen trainen van de selectieteams. Onze voorkeur heeft dat een selectiegroep ten minste één keer per week samen traint. Op deze manier kunnen zowel spelers als trainers weer van elkaar leren. Op het veld is dit goed te realiseren. Voor de zaal gaan we kijken of dit mogelijk is met de zaalruimte.

  Ook is er behoefte aan een tablet bij de B en de A, zodat er tijdens de wedstrijd al getagd kan worden. Zo heb je live statistieken tijdens de wedstrijd. Je kunt dus tijdens de wedstrijd zien wat het afrondingspercentage is van je ploeg en individuele spelers, het aanvalspercentage, het aantal rebounds wat gepakt is, etc. Veel mogelijkheden dus!

  Afgelopen zaterdag is de eerste competitieronde gespeeld met wisselende resultaten voor de jeugd selectieteams.

  De A1 verloor op eigen veld van Groen-Geel A1 met 11-13. Helaas wilden de goals niet vallen deze wedstrijd. De A2 won met tien doelpunten verschil in Rheden van Rheko A1 (7-17). Een mooie start van deze talentvolle ploeg! De B1 pakte een knappe overwinning (18-15) tegen de lange mannen van Tiel’72 B1. SKF B2 had een spannend potje in Woudenberg waar helaas met 14-13 werd verloren van Woudenberg B1. De C1 speelde een moeizame eerste helft, maar won uiteindelijk met 11-6 van Rood-Wit C1. SKF C2 won met 9-5 van Fortissimo C1. De D1 speelde tegen de buren uit Bennekom. In een leuke wedstrijd won DVO met 9-12 van de D1 van SKF. De D2 had het lastig tegen Woudenberg D1. Er werd met 1-15 verloren. De E1 won met 12-8 van Spirit E1. Ook de strafworpen werden gewonnen met 2-1. De E2 moest naar Arnhem en won daar met 2-11 van EKCA E2.