• Terugblik op halve finale D1

  15 jun 2024
 • Zaterdag 15 juni speelde SKF D1 de halve finale van het NK Veld in Harderwijk tegen Weststellingwerf D1. De wedstrijd is terug te kijken via Youtube.

 • Afgelopen zaterdag (15 juni) hielden we al het geslaagde slotfeest bij SKF met DJ en zangers, maar voor SKF D1 is het allerminst al vakantie. Na een geslaagde competitie waarin dit jaar nog niet is verloren, plaatste SKF D1 zich voor de halve finale van Nederland als kampioen van de Hoofdklasse. In de andere Hoofdklasse werd Weststellingerwerf afgetekend kampioen. De ploeg uit Oldeholtpade haalde in de zaal ook al de kwartfinale.

  Beide ploegen gesteund door een grote supportersschare stonden er helemaal klaar voor. De ploeg uit Friesland opende de score en wist snel op 0-1 en 1-2 te komen. Direct werd duidelijk dat Weststellingerwerf de Veenendaalers zeer weinig ruimte zouden geven. Goals van Nathan en Mats brachten de ploegen voor de 3e keer naast elkaar. Ilse bracht SKF voor het eerst op voorsprong, 3-2 maar weer kwam Weststellingwerf langszij. 3-3 en direct de Friese voorsprong op 3-4. Dat bleek achteraf de laatste voorsprong te zijn voor de blauwhemden. Mats bracht met een doorloopbal de ploegen weer langszij, 4-4.

  Nogmaals de Friezen op voorsprong door een strafworp maar gecounterd door Thom met de 5-5. Liv zette SKF met een mooie afstandstreffer op 6-5. Bij die stand kwam Rogier in het veld voor de licht aangeslagen Elias. Mats met een strafworp 7-5 en met nog 5 minuten een fijne uitgangspositie bij rust. Echter, Weststellingerwerf gaf zich niet gewonnen. Met twee puntgave treffers van afstand trokken ze het weer helemaal recht. 7-7 bij rust.

  Na rust zette Mats met een strafworp SKF weer op voorsprong, gecounterd door de afstandstreffer 8-8. Ilse met de 9-8 voorsprong in een periode waarin SKF de zaken verdedigend goed onder controle hadden en de kansen aanvallend achter elkaar kwamen. Bij die stand kwam Iza de gelederen aanvallend versterken. Dit signaal werd door Nathan met een afstandstreffer beloond.

  Weststellingerwerf en SKF kregen beide een strafworp, de eerste zat, de Veenendaalers mistte, 10-9. Liv met een doorloopbal 11-9. Met nog 11 minuten leek er nu een echt gaatje geslagen. Iza er weer in voor de aangeef voor Nathan, afgerond door Ilse achter de korf 12-9.

  Weststellingerwerf kreeg steeds meer 1-schotsaanvallen, SKF met een snelle rebound. Het SKF-publiek geloofde er al helemaal in. Stonden meermaals op de banken toen minuut na minuut wegtikte op de klok. Er werd daardoor niet meer gescoord in die laatste 9 minuten wat meer op een uitzwaaiwedstrijd leek dan dat de spanning nog terug kwam. Scheidsrechter De Haan floot af en daarmee is het ticket voor de landelijke finale voor SKF binnen.

  Wauw, wat een reis vanaf augustus. Kampioen worden in de najaarscompetite. Kampioen in een zware zaalpoule en daarna de halve finale bereikt, nu weer ongeslagen kampioen, winst in de halve finale en dus op naar Driebergen. Op naar de veldfinale tegen Dalto.

  We gaan er een geweldige dag van maken. Iedereen binnen de vereniging steunt de D1. We verwachten ook met een blauw-gele armada naar de finale te trekken. Daarover snel meer op de website en socials.

  Boris, Julia en spelers, maak er een geweldig slot van. Jullie zijn kanjers.

 • Zodra het weer mogelijk is om foto's te uploaden, worden die ook geplaatst.