• Terugblik op het SKF-kamp 2019

  8 jul 2019
 • Na een paar dagen bijslapen heb ik (Daniël van Munster, Red.) weer wat energie gevonden om een kampverslag te schrijven. Via dit verslag willen wij jullie laten meegenieten van alle leuke dingen die we afgelopen weekend hebben meegemaakt.
  Vrijdag om 16:30 stonden we klaar om met z’n allen op de fiets te stappen richting Amersfoort. José had als wegkapitein weer een mooie route uitgestippeld via Woudenberg centrum of was het toch via het Valleikanaal? Na ongeveer 1,5 uur gefietst te hebben was het tijd voor pauze. Guido en David verdienden hier snel 5 euro om als eersten het water in te springen. Uiteindelijk lag er toch een aardig groepje kinderen in het water. Een speciale vermelding voor Naomi en Hester die als enige meiden het water trotseerden.
   
  Met natte kleding werd er verder gefietst naar korfbalvereniging MIA waar we dit weekend zouden verblijven. Daar aangekomen stonden de tenten al klaar en kon iedereen even bijkomen van de fietstocht. Na een voorstelrondje en het inrichten van de tenten was het tijd voor de eerste activiteit. Rick en Niels hadden levend curling en worstelen op een zeepbaan voorbereid. Dit ging er fanatiek aan toe!
   
  Na deze activiteit stonden er broodjes kroket en frikandel op ons te wachten, gemaakt door de keukenkoninginnen Annely en Famke. Tussendoor werd er een nieuw spel bedacht met voetballen waarbij de verliezer op z’n kont werd geschoten. Aan het einde van het kamp hadden een aantal van ons een paar aardige afdrukken van de bal op de billen staan.
   
  In de avond was het tijd voor Hunted. In groepjes werden de kinderen gedropt op een plek in Amersfoort. Ze moesten via een tussenlocatie weer terugkomen op de kamplocatie. In het gebied reden er Hunters rond op fietsen en in auto’s. De groepjes moesten ervoor zorgen dat ze niet gepakt werden door de Hunters, want dit resulteerde in een tijdstraf. Uiteindelijk is elk groepje wel één of meerdere keren gepakt. Hoe vaak het groepje van Niels is gepakt weet ik niet precies, maar vaak was dit wel.
   
  Bij terugkomst was het tijd om naar de tenten te gaan. Omdat een groot gedeelte van de groep nog wakker was hebben we een buitendisco georganiseerd. Verschillende nummers kwamen voorbij en hierop werd vrolijk gedanst. Rond een uurtje of 04:00 werden de meeste kinderen toch wel moe.
   
  In de ochtend een estafette om wakker te worden. Niels en Daniël werden nog net op tijd uit bed getrommeld, zodat we konden starten met het spel. De verliezers van dit spel werden levende kroketjes. Sommige ouders zullen nog wel wat zand gevonden hebben tijdens het wassen van de kleding.
   
  Na het ontbijt gingen we op de fiets naar het centrum van Amersfoort. Hier moesten de groepjes verschillende opdrachten uitvoeren. Knuffel een boom, ga op de foto met een lieveheersbeestje, loop de polonaise met 10 onbekende personen, maak je gezicht blauw en zing het smurfenlied met je groepje?? Dit waren enkel voorbeelden van de opdrachten die ze moesten uitvoeren. Het groepje met de meeste punten kreeg een voordeel voor het middagspel.
   
  Na een lekkere lunch begon het middagspel. We gingen volleyballen, levend sjoelen en trefballen op een zeepbaan. Het ging er fanatiek aan toe en de kinderen werden getrakteerd op een verkoelende waterstraal.
  Na het middagspel was er vrije tijd. Veel kinderen gingen volleyballen, sjoelen of lekker chillen. Ook werden de outfits uit de koffers gehaald voor de ‘Kings and Queens’ bbq. Er werden veel speklapjes, hamburgers, kipsaté, worstjes, brood en salades gegeten en iedereen liet het zich goed smaken.
   
  Na de bbq even uitbuiken en klaarmaken voor het spel ‘Kings versus Queens’. Er werden verschillende onderdelen uitgevoerd, zoals een ballon laten knappen zonder handen en voeten te gebruiken. Ook werden er een aantal grappen uitgehaald met water, eieren en mayonaise.
   
  Toen het donker werd begon de spooktocht. Even een stukje fietsen richting het bos waar Rick ons stond op te wachten. Rick heeft samen met broer Anno en veel verschillende spoken weer een fantastische spooktocht neergezet. Laserstralen, een auto midden in het bos, stroboscopen, zeilen waar je onderdoor moest kruipen; van alles kwam voorbij.Er werd veel gegild, gelachen en toch ook gehuild. Het was weer een spannende en spectaculaire tocht door het bos!
   
  Gelukkig sliep iedereen de tweede nacht een stuk vroeger en mochten we zondag uitslapen. Na het ontbijt de laatste activiteit. Het was een mix tussen slagbal en korfbal. Het team wat niet hoefde te spelen kon punten halen met sudoku’s maken. Het team van Daniël was uiteindelijk de winnaar mede door de indrukwekkende dansjes voor de jury.
   
  Daarna was het tijd om op te ruimen. Dit ging vrij snel allemaal, want iedereen had een taak. Complimenten aan iedereen voor het opruimen!
   
  Het Valleikanaal werd ook op de terugweg getrotseerd door een aantal mannen. We zagen zelfs even een witte walvis voorbij komen in het water. Bij terugkomst werd Rick Walraven nog even in het zonnetje gezet, omdat hij werd verkozen tot ‘Toppertje van het kamp’! Nadat iedereen was uitgezwaaid ging de leiding nog evalueren en Chinees eten.
   
  Namens de kampleiding willen we alle kampgangers bedanken voor dit leuke weekend. Wij hebben genoten van jullie enthousiasme, humor en inzet! Ook willen wij nog een aantal mensen in het zonnetje zetten voor hun hulp tijdens het kamp:
  • Allereerst willen we korfbalvereniging MIA bedanken voor de gastvrijheid. We mochten gebruik maken van de mooie accommodatie en alles eromheen.
  • Jan Croes willen we bedanken voor het vervoeren van de bagage tijdens dit kamp. Super dat jij dit al zoveel jaar doet!
  • Ron willen we bedanken voor de heerlijke kipsaté die we hebben mogen eten tijdens de bbq.
  • Ook willen we alle mensen bedanken die hebben geholpen met de spooktocht en met Hunted. Zonder jullie hulp konden deze leuke activiteiten niet doorgaan. We zijn heel blij met jullie hulp en hopelijk mogen we aankomend jaar weer van jullie diensten gebruik maken.
  • Arie willen we bedanken voor de hulp met betrekking tot alle boodschappen, tot het inladen aan toe.
  • Achter de schermen heeft onze penningmeester Barry geholpen met het financiële overzicht.
  • Ramon voor het openen en sluiten van de accommodatie.
  • SportTotaal voor het sponsoren van de Levende Sjoelbak.
   
  Een sportieve groet van de kampleiding,
   
  José, Haas, Bram, Tessa, Annely, Famke, Rick, Niels, Jelte, Nicole, Sanne en Daniël