• Update werkgroep Topkorfbal

6 apr 2021
  • Zoals de meeste spelende leden gemerkt zullen hebben, wordt er momenteel weer volop gekorfbald op onze mooie accommodatie! Nog niet zoals het moet zijn natuurlijk, want er mag nog geen publiek aanwezig zijn en de oudere leden mogen nog geen partij/duels spelen. Maar het begin is er weer en daar gaat het om! Zelf vind ik het fantastisch om te zien hoe de velden op de zaterdagen weer gevuld zijn. Hopen dat iedereen snel weer kan komen kijken!

Hierbij willen wij vanuit de Werkgroep Topkorfbal een update geven van waar wij momenteel mee bezig zijn en mee bezig zijn geweest de afgelopen maanden, want we hebben zeker niet stilgezeten!

Veel is gericht op het volgende seizoen. Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen is de selectie voor komend seizoen versterkt met een 3-tal spelers (Janine, Rachel en Daniël). Slechts twee van de huidige spelers zullen volgend seizoen niet meer actief zijn in de selectie, maar versterkingen zijn altijd meer dan welkom! We zijn dan ook nog aan het kijken naar één directe versterking. Daarnaast zullen er enkele spelers vanuit de huidige A1 toegevoegd worden aan de selectie, waardoor er een goede, zeer talentvolle groep staat die in augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat beginnen.

Intussen zijn er ook volop gesprekken aan de gang om de trainersstaf bij de selectie nog te versterken. We hopen op korte termijn hier meer nieuws over te kunnen geven!

Naast het op peil brengen van de kwaliteit in de selectie, zijn we ook al druk bezig geweest met de invulling van SKF 3 en SKF 4. Voor SKF is het van groot belang om een sterke "schil" om de selectie heen te hebben. Komend seizoen willen we starten met een heus opleidingsteam binnen de senioren. Dit zal SKF 4 zijn. Doel van dit team is om op een passend niveau, met een eigen, sterke trainersstaf, spelers de stap naar de selectie te laten maken. We kiezen voor dit construct omdat er al jaren een sterk en stabiel derde staat. Dit team bestaat echter uit spelers die aangegeven hebben niet meer de ambitie te hebben om "topkorfbal met bijbehorende verplichtingen" te willen spelen. Deze groep komt veelal uit de categorie topkorfbal. De klasse waar het derde in speelt leent zich o.i. onvoldoende voor een opleidingsteam zoals wij dat voor ogen hebben. Concreet betekent dat ook dat spelers uit SKF 4, anders dan SKF 3, nauw betrokken zullen worden bij ons tweede. Dit team zal ook onder de verantwoording van onze werkgroep komen te vallen. Afgelopen week zijn er gesprekken geweest met de toekomstige trainer en we kunnen inmiddels melden dat Anno Jansen de nieuwe trainer gaat worden van dit opleidingsteam.

Verder heeft iedereen die in de afgelopen weken getraind heeft bij SKF Paul Meering wel rond zien lopen. In oktober vorig jaar is Paul gestart met zijn functie 'Hoofd Jeugdopleiding' en intussen heeft hij een goed beeld van wat er nodig is binnen onze jeugdopleiding. Hij is erg veel op het korfbalveld aanwezig geweest om te observeren en ook trainers al te coachen waar dat nodig was. Er is nog veel werk te verzetten om het niveau van onze jeugdopleiding naar het niveau te tillen dat wij vinden passen bij een club als SKF en we hopen dat volgend seizoen de plannen hiervoor gereed en uitgewerkt zijn, zodat we van begin af aan met elkaar aan de slag kunnen. Ook is Jetske Schokker hier nauw bij betrokken vanuit haar werkgroep en zij neemt het voortouw bij het opstellen van het technische plan. Samen met veel trainers wordt hier aan een plan gewerkt wat beschrijft hoe wij als SKF willen zien hoe er getraind wordt en hoe onze spelers worden opgeleid. Alle aspecten van het korfballen zullen hierbij aan bod komen.

Als laatste is de afgelopen 2 maanden een start gemaakt met de trainersindeling en dan om te beginnen met de indeling van Top Jeugdtrainers bij de selectieteams. Er hebben veel (online) gesprekken plaatsgevonden en een heel groot deel van de selectieteams heeft al 2 trainers staan voor aankomend seizoen! We hebben nog een paar plekken bij deze teams te vullen en dat zijn op dit moment nog de A2, B2, C2 en E2. Mocht je dit lezen en enthousiast zijn om één van deze teams onder je hoede te nemen, neem dan even contact op met mij (Ronald Anbeek, of één van de andere werkgroepleden). Het zou fijn zijn als ook deze teams aan het begin van het volgende seizoen trainers hebben. De totale plaat zoals we tot nu toe hebben staan:

• A1: Jacoline van Laar & Alain ter Horst
    • A2: Volgt nog
    • B1: Daniël van Munster & Nicole de Ligt
    • B2: Christian van Munster & Volgt nog
    • C1: Bob de Jong & Carly Matser
    • C2: Volgt nog
    • D1: Cynthia van Kempen & Raymond Zeedijk
    • D2: Maarten Schuurman & Daniëlle de Ligt
    • E1: Veerle van Munster & Barry Bloemendal
    • E2: Annely Flier & Barry Bloemendal & Volgt nog

Komende weken zullen in het teken staan van het finetunen van al het bovenstaande. Als er nieuwe zaken te melden zijn, dan horen jullie dat van ons!