• Veranderingen in de technische hoek

28 jun 2020
  • Het zal je niet ontgaan zijn dat in de afgelopen weken door de Technische Commissie heel hard is gewerkt aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De teamindeling is bekend, oefenwedstrijden worden gepland, we hebben voor bijna elk team een trainer en de laatste hand aan het trainingsrooster wordt nu gelegd.

De start van het nieuwe seizoen markeert ook het afscheid van een aantal trouwe vrijwilligers in de technische hoek van onze vereniging. En, gelukkig, de start van een aantal enthousiaste nieuwelingen!

Trainers en Coaches

Sanne Hartman was jarenlang het gezicht van “trainers en coaches” bij SKF. Onze trainers kennen haar natuurlijk als degene die de indeling voor elk seizoen doet. Daarnaast was ze druk met de uitgifte van consumptiekaarten en de organisatie van opleidingen. En het belangrijkste: Sanne was het aanspreekpunt voor onze trainers en coaches voor een alle mogelijke vragen die tijdens een seizoen naar boven komen. Ze heeft in deze jaren alle uitdagingen tot een goed einde gebracht, erg knap!

Geke Beckerman is in de loop van het huidige seizoen ingestapt in de wereld van trainers en coaches. En inmiddels al niet meer weg te denken. De trainersindeling voor het nieuwe seizoen is goed op weg en er gebeurt veel op het gebied van trainersopleidingen. Volgend seizoen willen we een spetterende startdag voor trainers en coaches organiseren en veel doen om jullie nog beter te begeleiden en helpen. Geke kan daar nog hulp bij gebruiken. Heb jij zelf ideeën over hoe wij bij SKF het belangrijke vrijwilligerswerk van onze trainers en coaches kunnen organiseren? Neem dan contact op met Geke.

Arbitrage

Rob Hagoort heeft zich na zijn aftreden als voorzitter op arbitrage gestort. En niet zonder succes! We zijn als SKF als één van de eerste verenigingen in Nederland “arbitrage-proof” geworden. Vooral omdat bij ons, wederom als één van de eerste clubs, vrijwel al onze spelende senioren- en juniorenleden het Korfbalmasterz! certificaat hebben behaald. Rob heeft heel veel tijd gestoken in het werven, opleiden en begeleiden van vaak jonge en talentvolle scheidsrechters. We hebben nu een gezonde groep scheidsrechters, maar er is altijd ruimte voor meer. Rob was niet alleen de organisator, maar ook wekelijks op het veld te vinden om jonge scheidsrechters, vaak actief vanuit het verenigingswerk, te helpen en begeleiden waar nodig. We zijn Rob enorm dankbaar voor zijn tomeloze inzet!

We zijn nu op zoek naar een groep mensen die zich op arbitrage binnen SKF wil gaan storten. Heb jij met jouw vrienden of vriendinnen een plan? Laat het weten! Rob is meer dan bereid om zijn kennis en ervaring met je te delen. En daarnaast is er alle ruimte om het op jullie eigen manier te doen. Wie pakt de uitdaging aan?

Doelgroep “Vereniging”

Voor onze senioren- en juniorenleden is Silvia Roseboom al jaren een bekend gezicht. Als coördinator van de doelgroep “Vereniging” heeft zij, veelal vanuit de achtergrond, jarenlang gezorgd dat onze spelende leden in de teams voor wie presteren niet voorop staat hun hobby met plezier konden uitoefenen. Eén van de mooiste prestaties in deze doelgroep is dat we in het nieuwe seizoen het steeds groter gegroeide SKF 6 weer kunnen splitsen in 2 teams. Niet alleen de verdienste van Silvia natuurlijk, maar zij heeft mede gezorgd voor een fantastische sfeer onder deze groep sporters, waardoor we deze belangrijke groei hebben kunnen realiseren. Silvia, bedankt voor jouw bijdrage aan SKF. Wij hopen je allemaal nog veel te zien. Misschien wel als speelster…

Goed nieuws voor deze groep: Peter Bijl en Fred van Leeuwen zullen zich vanaf het nieuwe seizoen gaan bezighouden met SKF 4 t/m 7, de Midweek, REKO en Sportfit en SKF A3 en A4. En ook zij zoeken nog enthousiaste vrijwilligers die zich bij hun groepje willen aansluiten. Het belangrijkste doel? Zorgen dat al onze leden in deze teams wekelijks net zo veel plezier beleven als Peter en Fred in hun eigen team. Fijn dat jullie dit gaan doen, veel succes en plezier gewenst!

Doelgroepen “Top” en “Opleiding Top”

En dan onze topteams. Je hebt al gelezen dat Arnold Burger, Ronald Anbeek, Erik ten Hove en Daniël van Munster met elkaar een team hebben gevormd om topkorfbal binnen SKF (inclusief onze jeugd!) verder te ontwikkelen. Erg leuk en erg belangrijk! Dat valt samen met het besluit van Michiel van Zanten om zijn rol als coördinator van deze groepen neer te leggen. Ook Michiel is jarenlang een betrouwbare vrijwilliger geweest. Met de rust en relativering en de humor die we van hem kennen, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het realiseren van de mooie uitgangspositie die we voor het aankomende seizoen met al onze topteams hebben. Sterke en talentvolle teams, die vrijwel allen op het gewenste niveau spelen. Er komen mooie jaren aan. Ook Michiel wil ik vanaf deze plek enorm bedanken voor zijn inzet!

Een flink aantal wijzigingen dus. En weer veel nieuwe energie! Als je goed hebt gelezen, weet je dat er nog ruimte is voor jou om te helpen in de technische hoek. Het liefst met een groepje, zodat je het werk kunt verdelen. Heb je een idee? Wil je een bepaald onderwerp (groot of klein) in de vereniging aanpakken? Neem dan contact met me op. We hebben mensen met ervaring die jullie willen helpen opstarten. En je mag het helemaal op jullie eigen manier invullen.

Groet,
    Bob