• Verkorte KNKV-scheidsrechtersopleiding bij SKF

21 okt 2019
  • Waarschijnlijk is niet iedereen zich daarvan bewust, elk weekend weer zijn er minimaal 8 gediplomeerde scheidsrechters voor SKF actief met het fluiten, beoordelen en/of begeleiden van wedstrijden. Anders dan bij andere korfbalverenigingen in de directe omgeving zorgen deze scheidsrechters samen ervoor dat SKF weer kan voldoen aan de zogenaamde "verplichte scheidsrechterslevering" van het KNKV. Zij voorkomen samen telkens weer dat SKF tot € 8.000 per jaar aan boetes aan het KNKV moet afdragen. Ook voorkomen zij dat wedstrijdkorfbalteams wedstrijdpunten in mindering krijgen als consequentie van te weinig geleverde scheidsrechters.

Om elk jaar weer voldoende scheidsrechters "operationeel" te hebben, draait er met toestemming van het KNKV bij SKF een succesvol opleidingsprogramma voor scheidsrechters. Dit programma voorziet onder anderen in een verkorte scheidsrechtersopleiding voor:

• Korfballers (oud en jong) die ooit op wedstrijdkorfbalniveau hebben gespeeld of dat nog spelen;
    • "Oud" verenigings- of jeugdscheidsrechters die het leuk vinden om hun scheidsrechtersloopbaan weer op te pakken.

Het opleidingsprogramma:

• Leidt op voor het officiële KNKV-scheidsrechtersdiploma;
    • Wordt door SKF betaald;
    • Geeft recht op het mogen fluiten van officiële wedstrijden "buiten de deur" en op de daarvoor geldende vergoedingsregeling.

Begeleid door een erkend instructeur bestaat de opleiding uit:

• Slechts één theorieles;
    • Het (onder begeleiding) fluiten van een aantal wedstrijden "buiten de deur" op zaterdagen (eventueel zondag);
    • Een praktijkexamen.

Per 1 november aanstaande vervalt de mogelijkheid voor deze verkorte scheidsrechtersopleiding bij SKF.

Wil je toch nog gebruik maken van deze mogelijkheid en wil je dit seizoen het KNKV-Scheidsrechtersdiploma behalen? Geef je dan zo snel mogelijk op voor de opleiding van 1 november. Doe dat uiterlijk 30 oktober.

Je belangstelling kun je kenbaar maken via een email naar arbitrage@skfkorfbal.nl. Ook voor vragen of opmerkingen over dit bericht kan je bij dit mailadres terecht.