• Verlies voor SKF bij rentree in Hoofdklasse

10 sep 2019
  • SKF is er zaterdag niet in geslaagd de rentree in de Hoofdklasse op te luisteren met winst. Het Eindhovense DSC was in Veenendaal met 9-16 te sterk.

Ten opzichte van vorig seizoen is SKF veel ervaring kwijtgeraakt. Onder andere Daniël van Munster, Bart Mast, Bram Grijzenhout, Tessa van den Bos en Sarah van der Meer. Met een zeer jonge ploeg onder leiding van de teruggekeerde Lion van Klooster zal het primaire doel van SKF handhaving zijn. Wat dat betreft treft de ploeg het niet dat in de eerste twee wedstrijden meteen twee titelfavorieten worden getroffen, DSC en Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

In de eerste helft deed SKF het eigenlijk verrassend goed. Na de 1-0 kwam de ploeg weliswaar op achterstand, maar het kon in het spoor van DSC blijven. Bij rust was het 5-7. Verdedigend prima, slechts zeven tegentreffers, maar aanvallend onder de maat.

Na rust liep DSC echter snel uit naar een verschil van 5 en was de wedstrijd gespeeld. DSC kwam geen moment in problemen en won met 9-16. Naast de wedstrijd verloor SKF ook Thijs van Ginkel. Met een gebroken of gekneusde neus zal hij voorlopig langs de kant staan.

Scores SKF: Sytse de Jong 4, Yorn van Kleij 3, Ilse van Ekris, Carly Matser