• G-Korfbal bij SKF

  SKF heeft onder andere als visie dat sporten voor iedereen mogelijk moet kunnen zijn en om daar een bijdrage aan te leveren zijn we vol enthousiasme in september 2022 gestart met G-korfbal.

  Volgens de definitie van de KNKV, is G-korfbal korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat zij een IQ van 75 of lager hebben en vaak diagnoses hebben als Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme (bron: website KNKV).

  Wij als vereniging bekijken per speler of wij de nodige begeleiding kunnen waarborgen. Daarom zijn de 3 proeftrainingen niet alleen voor de speler, maar ook voor ons als trainers en begeleiders. Een vereiste is in ieder geval al wel dat iemand in een team moet kunnen functioneren, aangezien korfbal een echte teamsport is.

  De richtlijn qua leeftijd is 12 jaar en ouder. Mocht het zo zijn dat er in de aanmeldingen veel kinderen onder de 12 jaar zich aanmelden, dan kunnen we ons hier op aanpassen. We kijken wat passend is bij het team, trainers en begeleiders.

  Op dit moment wordt er alleen nog getraind, in de toekomst hopen we ook wedstrijden te kunnen gaan spelen.

  Ben je geïnteresseerd en lijkt G-korfbal iets voor jou, meld je aan via gkorfbal@skfkorfbal.nl en kom 3x gratis en vrijblijvend proeftrainen!

 • Trainers

  Astrid Cramer
  Annely Flier
  Hannah van der Meulen
  Famke de Jong
  Sanne van Mil
  Maarten Schuurman
  Tarik Wijman

 • Begeleiders

  Marloes van Mil
  Petra Postma
  Geraldine de Wit • Praktische info

  Trainingsdag
  Woensdag 19:00 – 20:00 uur

  Contributie:
  13,20 euro per maand.

  Met vragen/opmerkingen of aanmeldingen graag mailen naar gkorfbal@skfkorfbal.nl.