• SKF start zaalseizoen met nederlaag

26 nov 2019
  • SKF is het zaalseizoen begonnen met een nederlaag tegen Drachten/van der Wiel. In Friesland werd het 23-19 voor de thuisploeg.

SKF, noodgedwongen zonder Sytse de Jong en Carly Matser, begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg speelde fel, verdedigde sterk en stond de hele eerste helft aan de goede kant van de score. Het lukte echter niet om een echt gat te slaan. De maximale voorsprong was twee punten, een voorsprong die ook bij rust op het scorebord stond, 9-11.

In de tweede helft startte de thuisploeg overdonderend. In korte tijd was de achterstand omgezet in een 13-11 voorsprong. EN hoewel de ploeg van Lion van Klooster nog een keer terug wist te komen tot 15-15 kon het tij niet meer worden gekeerd. In de slotfase wist SKF de schade nog enigszins te beperken, maar de nederlaag was onafwendbaar. Eindstand 23-19.

Een valse start is een groot woord, maar gegeven de doelstelling om in het linkerrijtje mee te doen, leek dit een wedstrijd waarin punten gepakt zouden kunnen of moeten worden. Maar nog geen man over boord, competitie is nog lang.

Komende zaterdag 30 november de eerste thuiswedstrijd tegen het Nijverdalse NKC ’51, een voor SKF onbekende tegenstander. Aanvang in de SKF-korfbalhal aan de Wageningwelaan is 20:30.

Scores SKF: Vera van Ekris 7, Thijs van Ginkel 4, Ilse van Ekris 3, Peter van de Weetering 2, Annely Flier, Yorn van Kleij, Linda Tertoogen.